The Blog

Laghum

”Laghum” är den ursprungliga stavningen av ordet ”lagom”. Den ursprungliga betydelsen lär ska vara, ”för det gemensamma”, och ”det som fungerar”. Motsatsen blir något som är ”i olag” och därför kan behöva ”lagas”. Vi använder ordet ”Laghum” som en översättning av engelskans ”intentional community”.

Fjällbetes produktion av mat ska inte bara vara bra för kroppen och för naturen, den ska dessutom vara bra för hushållsekonomin. De som vi kan hjälpa med bättre mat till lägre pris kan i sin tur hjälpa Fjällbete på det ena eller andra sättet. Tillsammans formar vi då ett Laghum.

Medlemmarna i Fjällbetes Laghum är t.ex. de som investerat och de som låter Fjällbete förvalta deras marker.
Bilden är från Edsåsgården där Laghumfolket brukar träffas och laga mat tillsammans, berätta historier och göra affärer.

 

Comments are closed.